menu

menu

menu

Telefoon Logo.
Email Logo
Logo Tandartspraktijk Jacob-Obrecht.
LinkedIn Logo
Instagram Logo
Logo Tandartspraktijk Jacob-Obrecht.
Danial Babaei

Ontdek de geheimen van een natuurlijke witte glimlach

Ontdek de geheimen van een natuurlijke witte glimlach

Amsterdam |
24 feb. 2024
Verschillende soorten voedsel.
Verschillende soorten voedsel.
Verschillende soorten voedsel.
Verschillende soorten voedsel.

“Ontdek wetenschappelijk onderbouwde tips voor een stralend witte glimlach.”

“Ontdek wetenschappelijk onderbouwde tips voor een stralend witte glimlach.”

Een stralende, witte glimlach kan veel doen voor uw zelfvertrouwen en uitstraling. Bij Tandartspraktijk Jacob-Obrecht bieden we geavanceerde oplossingen om uw tanden op een veilige en effectieve manier te verhelderen. Danial Babaei, onze ervaren tandarts, leidt u door het proces van tanden bleken met op maat gemaakte bleeklepels. Hier leest u alles over hoe we vlekken en verkleuringen kunnen verwijderen en uw glimlach kunnen transformeren.


Wat veroorzaakt verkleuring van de tanden?

Voordat we ingaan op de oplossingen, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaak is van verkleuring van de tanden. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

1. Voeding en dranken: Koffie, thee, rode wijn en donkergekleurde bessen kunnen na verloop van tijd vlekken op uw tanden veroorzaken.

2. Tabaksgebruik: Roken en het gebruik van andere tabaksproducten kunnen leiden tot hardnekkige vlekken op uw tanden.

3. Slechte mondhygiëne: Onvoldoende poetsen en flossen kan leiden tot de opbouw van tandplak en tandsteen, die verkleuring kunnen veroorzaken.

4. Veroudering: Naarmate we ouder worden, kan het tandglazuur slijten, waardoor het onderliggende, geelachtige tandbeen zichtbaar wordt.


Hoe werkt het tanden bleken?

Tijdens uw afspraak bij Tandartspraktijk Jacob-Obrecht maken we afdrukken van uw boven- en onderkaak. Deze afdrukken worden gebruikt om op maat gemaakte bleeklepels te vervaardigen die perfect passen bij uw gebit. Zodra de bleeklepels klaar zijn, ontvangt u een bleekkit voor thuisgebruik. Deze kit bevat de op maat gemaakte bleeklepels en een bleekgel die volgens de instructies van de tandarts gebruikt moet worden. Het thuisbleken met de op maat gemaakte bleeklepels zorgt voor een gelijkmatige en effectieve whitening.

Voordelen van op maat gemaakte bleeklepels

1. Perfecte pasvorm: Individueel aangepast op basis van afdrukken van uw gebit, wat zorgt voor een nauwkeurige en comfortabele pasvorm.

2. Effectiviteit: Geconcentreerde bleekgel zorgt voor consistente en gelijkmatige resultaten over alle tanden.

3. Veiligheid: Lagere kans op irritatie door nauw aansluitende bleeklepels en professionele begeleiding.

4. Aanpasbaarheid: Flexibiliteit om de behandeling aan te passen aan uw persoonlijke behoeften en controle over het bleekproces.

5. Langdurige resultaten: Duurzaamheid en mogelijkheid tot hergebruik voor toekomstige touch-up behandelingen.

6. Kostenefficiëntie: Investering op lange termijn door duurzaamheid en effectiviteit van de resultaten.


Implicaties en voorzorgsmaatregelen

Tanden bleken kan tijdelijke gevoeligheid van de tanden en het tandvlees veroorzaken. Dit is meestal mild en verdwijnt na het voltooien van de behandeling. Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven en ervoor te zorgen dat eventuele tandheelkundige problemen zoals gaatjes of tandvleesontsteking zijn behandeld vóór de behandeling.


Voorbereiding en nazorg

Voor het tanden bleken adviseren wij om uw tanden eerst professioneel te laten reinigen bij de tandarts of mondhygiënist, zodat tandplaque, tandsteen en aanslag verwijderd worden. Dit zorgt voor een optimaal resultaat. Volg nauwkeurig de instructies van de tandarts voor het gebruik van de bleekkit. Vermijd voedingsmiddelen en dranken die vlekken kunnen veroorzaken tijdens de bleekperiode en 48 uur na het bleken, zoals koffie, thee, rode wijn en tabak.


Duur van de behandeling

Een afspraak voor het maken van de afdrukken duurt ongeveer 30-45 minuten. De thuisbleekperiode varieert, meestal van enkele dagen tot maximaal een week, afhankelijk van het gewenste resultaat en de instructies van de tandarts.


Tips en tricks

1. Gebruik een tandpasta voor gevoelige tanden als u na het bleken gevoeligheid ervaart.

2. Houd u aan de aanbevolen bleekduur om overmatig bleken en schade aan het tandglazuur te voorkomen.

3. Bespreek met uw tandarts eventuele aanvullende producten of methoden om de witheid van uw tanden te behouden, zoals periodieke touch-up behandelingen.


Conclusie

Een natuurlijke witte glimlach begint bij de juiste behandeling en mondhygiëne. Bij Tandartspraktijk Jacob-Obrecht bieden we op maat gemaakte oplossingen om uw glimlach veilig en effectief te verhelderen. Plan vandaag nog een afspraak en ontdek hoe Danial Babaei en ons team u kunnen helpen bij het bereiken van een stralende glimlach.