Periodieke controle

Periodieke controle
Het voorkomen van gebitsproblemen is de beste methode om het gebit mooi en gezond te houden. Met een tweejaarlijkse controle kunnen we schade aan het gebit bestrijden en, nog beter, voorkomen.

Hierdoor voorkomen we dat uitgebreide behandelingen nodig zijn. U wordt bij Tandartspraktijk Jacob Obrecht dan ook altijd voor een tweejaarlijkse controle uitgenodigd door onze vakkundige tandartsen.

Via onderstaande knop kunt u een afspraak maken. Bent u nog nooit eerder bij onze praktijk geweest? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven via onze website.
Ervaren tandartsen
Ruime openingstijden
Pijnloze behandelingen
Géén wachtlijst
Wat zijn periodieke controles?
De tandarts onderzoekt uw gebit tijdens een periodieke controle op afwijkingen zoals gaatjes, tandsteen, gezwollen tandvlees en mogelijke tandwortelproblemen. Dit zorgt ervoor dat we gebitsproblemen in een vroeg stadium kunnen herkennen en behandelen voordat ze erger worden.

De tandarts kan tijdens de periodieke controles bijvoorbeeld zien of u last van ontstoken tandvlees heeft. Wij kunnen voorkomen dat ontstoken tandvlees zich ontwikkelt tot een aandoening als parodontitis door het vroegtijdig te ontdekken en te behandelen.

Tandafwijkingen kunnen soms een teken zijn van andere lichamelijke gezondheidsproblemen. Daarom zijn periodieke controles niet alleen noodzakelijk voor het behoud van een goed gebit, maar ook voor uw hele gezondheid.
Een snelle en pijnloze periodieke controle
De periodieke controles duren meestal ongeveer 15 minuten. De tandarts heeft in deze 15 minuten ruim de tijd om uw mond grondig te onderzoeken op eventuele gebitsproblemen of afwijkingen. Het maken van röntgenfoto's is in sommige gevallen belangrijk, maar ook

dit kan binnen de 15 minuten. Het maken van röntgenfoto’s helpt de tandarts een beter beeld te krijgen van hoe goed het met uw gebit gaat. De routinecontrole is uiteraard absoluut pijnloos.

U krijgt tijdens de controle ook professionele begeleiding bij de verzorging van uw gebit. Denk hierbij aan het krijgen van aanwijzingen voor het poetsen Een periodieke controle van 15 minuten is een snel en pijnloos onderzoek waarbij we uw gebit grondig inspecteren. U mag na de controle meteen weer met een stralende lach naar huis.
Tandartspraktijk Jacob Obrecht heet u van harte welkom
Tandartspraktijk Jacob Obrecht is een tandartspraktijk in Amsterdam Zuid die helemaal van deze tijd is. Onze specialisten bieden hoogwaardige en uitgebreide mondzorg voor zowel kinderen als volwassenen door middel van vakkundige procedures en geavanceerde technologieën.
Maak direct een afspraak
U kunt ons bellen of onze website gebruiken om een afspraak te maken.

Heeft u onmiddellijk een tandarts nodig? Neem dan meteen telefonisch contact met ons op. Wij doen ons best om een afspraak met u te maken voor de volgende dag of de dag daarna.

U kunt ook mailen naar info@tandarts-jacobobrecht.nl
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.