Kunstgebit en protheses

Protheses en kunstgebitten
Heeft u behoefte aan een kunstgebit? Gezien het belang van tanden en kiezen bij zowel eten als spreken is dit een vrij grote verandering. Bovendien speelt uw gebit een grote rol in hoe u eruit ziet. Uw glimlach is immers uw visitekaartje. Bij Tandartspraktijk Jacob Obrecht hebben we jarenlange ervaring met het aanmeten en het plaatsen van verschillende protheses en kunstgebitten. Wij garanderen altijd de ideale pasvorm door uw kunstgebit goed op maat te maken.

Door op onderstaande knop te drukken kan een afspraak gemaakt worden. Bent u nog nooit eerder bij onze praktijk geweest? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven via onze website.
Ervaren tandartsen
Ruime openingstijden
Pijnloze behandelingen
Géén wachtlijst
Wat is een goed moment om een kunstgebit te laten aanmeten?
Steeds meer mensen onderhouden hun eigen gebit tot op hoge leeftijd dankzij steeds betere preventieve mondzorg. Natuurlijk kunnen tanden en kiezen uiteindelijk toch een deel van hun structuur verliezen. In die situatie is een kunstgebit een uitstekende oplossing om sommige of alle tanden te vervangen, zodat u uw prachtige glimlach kunt behouden.
De kosten en vergoedingen van een kunstgebit
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt alle tandartsprijzen in het hele land. Doorgaans kost een volledige prothese voor de boven- en onderkaak tussen de 900 en 1300 euro, maar de prijzen variëren uiteraard naar gelang de omstandigheden. In specifieke omstandigheden kunt u in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.
Het aanmeten van een kunstgebit: de procedure
Het aan laten meten van een kunstgebit is een proces dat tijd kost. Er zijn veel keuzes en kunstgebitten worden altijd op bestelling gemaakt. Tijdens een consult bekijken we welke oplossing voor u ideaal is. Nadat we een beslissing hebben genomen, beginnen we met de vervaardiging van uw kunstgebit. We lopen met u door elke fase heen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.
1
Het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek neemt de tandarts graag de mogelijkheden, mogelijke behandelingen en verwachte resultaten met u door. Wij zorgen ervoor dat u vooraf weet waar u aan toe bent. U heeft uiteraard geen verplichtingen. Na het consult maken we een behandelplan op maat.
2
Afdrukken maken
De tandarts begint met het maken van een afdruk van de kaak. Hiervoor wordt een afdruklepel met speciaal afdrukmateriaal gebruikt. Uw kunstgebit wordt vervolgens vervaardigd aan de hand van een nauwkeurig gipsmodel dat in het tandtechnisch laboratorium wordt gemaakt. Wij passen uw kunstgebit speciaal naar uw voorkeuren aan.
3
Het verwijderen van tanden en kiezen
De tandarts verwijdert de tanden en kiezen om het kunstgebit te kunnen plaatsen. Meestal gebeurt dit niet allemaal in één keer. Eerst worden de kiezen getrokken, zodat u tijdens het wachten niet zonder tanden komt te zitten. Op deze manier kan ook het tandvlees tegelijkertijd genezen. Wij adviseren zacht voedsel gedurende deze tijd, omdat eten even wennen kan zijn.
4
Het plaatsen van een kunstgebit
Nadat de laatste tand is verwijderd, dus direct over de verse wonden, wordt het kunstgebit in uw mond geplaatst. Hoewel dit misschien ongebruikelijk kan lijken, heeft dit een belangrijk voordeel. Uw kunstgebit fungeert in het begin namelijk als een verband over de wonden. Uw tandvlees heeft hierdoor de beste kans om te genezen.
Maak meteen een afspraak
Wilt u uw tandarts persoonlijk spreken of wilt u meer informatie over een kunstgebit? Bel dan naar 020 67 927 28 om ons te bereiken. Doordeweeks is onze praktijk geopend van 8:20 tot 18:00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tandarts-jacobobrecht.nl
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.