Kronen en bruggen

Kronen en bruggen
Heeft u ontbrekende of beschadigde tanden? Tanden en kiezen kunnen worden vervangen door een duurzaam alternatief met behulp van bruggen en kronen. Zo kunnen we de tanden zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke vorm en functie behouden.

Wanneer u uw eigen tanden mooier wilt maken, kunt u ook kiezen voor bruggen of kronen. Een enkele tand of kies kan worden vervangen door een kroon en meerdere tanden of kiezen kunnen worden vervangen door een brug.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn als u overweegt een kroon of brug te nemen? Neem dan persoonlijk contact op met een van onze deskundige tandartsen. Zij zijn allemaal experts op het gebied van bruggen en kronen en leggen u graag uit wat uw mogelijkheden zijn.
Ervaren tandartsen
Ruime openingstijden
Pijnloze behandelingen
Géén wachtlijst
Wat zijn kronen precies?
Kronen zijn kapjes die perfect over een gebroken tand passen. Dit kapje kan gemaakt zijn van metaal, porselein of een mix van die twee. We bevestigen dit kapje op de tand of kies met speciaal cement. Zo worden de vorm en functionaliteit van de tand hersteld. Als de oorspronkelijke tand of kies een vulling niet goed kan vasthouden, bieden kronen ook uitkomst. De functie van de tand wordt dan hersteld en de kroon versterkt tegelijkertijd de tand.
Wanneer heb ik een kroon nodig?
Er zijn verschillende redenen waarom iemand een kroon nodig zou hebben:

  • U wilt uw tanden of kiezen herstellen omdat ze verkleurd of misvormd zijn.
  • Uw tand of kies is gedeeltelijk uitgevallen als gevolg van tandbederf. Uw tand is daardoor afgebrokkeld, waardoor hij een vulling onvoldoende kan ondersteunen.
  • U heeft last van een afgebroken tand of kies.
Wat zijn bruggen precies?
Wij kunnen een brug plaatsen om de gaten in uw gebit, veroorzaakt door één of meer verloren tanden, te overbruggen. Een brug bestaat uit een brugtussendeel en minstens twee kronen. Een brug vervangt verschillende naburige ontbrekende tanden of kiezen. We vullen deze lege ruimte op om uw gebit zijn oude uiterlijk terug te geven.

De tanden aan weerszijden van de opening moeten worden afgeslepen om de brug te kunnen implanteren. De tanden of kiezen die zijn afgeslepen worden ook wel pijlers genoemd. De kronen van de brug sluiten perfect op deze pijlers aan.

We plaatsen tegenwoordig ook vaak een brug of kroon op een speciaal implantaat om te voorkomen dat de gezonde buurtanden en - kiezen moeten worden afgeslepen.
Wanneer heb ik een brug nodig?
Er zijn verschillende redenen waarom iemand een brug nodig zou hebben:

  • Er ontbreken één of meerdere tanden of kiezen.
  • Er is een open ruimte in het gebit waardoor u moeite heeft met kauwen.
  • Er is een open ruimte in het gebit die u graag wilt herstellen om uw gebit er weer mooi uit te laten zien.
  • U wilt graag voorkomen dat tanden of kiezen gaan uitgroeien of scheef gaan staan
Nu een afspraak inplannen
Heeft u nog vragen of wilt u graag meer weten over ons proces? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen en helpen u ook een afspraak te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat u met een prachtige glimlach onze tandartspraktijk weer verlaat.

Een e-mail sturen naar info@tandarts-jacobobrecht.nl is ook mogelijk.
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.