Beugels

Mooie, stralende tanden
Uw tanden spelen een belangrijke rol in uw uiterlijk. Stralende, rechte tanden geven u een mooie glimlach en meer zelfverzekerdheid. Onze orthodontist houdt zich bezig met het corrigeren van te ver naar voren staande of scheve tanden. Daarnaast kan een beugel ook een uitkomst bieden als de tanden niet goed op elkaar passen of als er te weinig ruimte tussen de tanden is.

Plan een afspraak via de onderstaande button. Bent u nog niet eerder in onze praktijk geweest? Schrijf u dan eenvoudig in via onze website.
Ervaren tandartsen
Ruime openingstijden
Pijnloze behandelingen
Géén wachtlijst
Individueel behandelprogramma
Ook onzichtbare beugels
Waarom kiezen voor een beugel?
Veel mensen kiezen voor een beugel om hun tanden recht te zetten en een mooi gebit te krijgen. Een beugel kan echter ook om medische redenen handig zijn. Rechte tanden maken correct kauwen, praten, lachen en bijten mogelijk. Sommige tandplaatsingen kunnen vergroeide kaken, asymmetrie in het gezicht en schade aan het tandvlees veroorzaken. In sommige omstandigheden kan een beugel ook cruciaal zijn voor uw gezondheid.
De behandeling
Elke cliënt krijgt een specifiek behandelplan omdat elke mond anders is.
1
Intakegesprek
De eerste stap is het intakegesprek. Tijdens dit gesprek is er tijd voor u om vragen te stellen en uw mogelijkheden door te nemen. Aan het eind van de sessie ontvangt u een persoonlijk behandelplan en een begroting voor de beugelbehandeling.
2
Onderzoek
Het onderzoek omvat het maken van een orthopantomogram, een RSP, studiemodellen en klinische foto's. Het onderzoek kan desgewenst tijdens het intakegesprek plaatsvinden.
3
De plaatsing van de beugel
Iedere afwijking vraag om een specifieke soort beugel. Iedere soort beugel wordt ook weer op een andere manier aangebracht. Er zijn verschillende soorten beugels waaruit gekozen kan worden, namelijk een onzichtbare beugel (Invisalign), een slotjesbeugel (brackets), een plaatbeugel, een buitenbeugel of bijvoorbeeld een Myobrace.
4
De nacontrole
Na de plaatsing van de beugel moet u ongeveer één keer per maand op controle komen. Tijdens deze onderzoeken wordt de vooruitgang gecontroleerd en wordt de beugel indien nodig aangepast of bijgesteld.
5
De retentiefase
De retentiefase volgt op de beugelbehandeling. Zelfs na het krijgen van een beugel kunnen uw tanden nog verschuiven. We plaatsen een retentiebeugel om de verkregen resultaten zo goed mogelijk te behouden. Uw tanden gaan niet terug naar de positie van voor de behandeling als u een retentiebeugel draagt.
— Hoe ontstaan scheve kiezen, kaken en tanden?
— De vorm van de tanden en de kaakstructuur zijn deels erfelijk bepaald. De stand van de tanden en de vorm van de kaken kunnen ook beide veranderen door mondgewoonten tijdens de groeiperiode. Voorbeelden hiervan zijn duimzuigen en tongpersen.
— Is het pijnlijk om een beugel te dragen?
— De tanden kunnen een paar dagen na het plaatsen van een beugel gevoelig zijn. Wij adviseren u dan ook om zacht voedsel te eten. De eerste week na het plaatsen van een beugel kunnen uw lippen en wangen ook pijnlijk zijn. De beugeltandarts zal u speciale was geven om op de scherpe delen van de beugel te smeren die pijnlijk aanvoelen. Het kan voorkomen dat de beugel tijdens het maandelijkse bezoek moet worden aangepast; in dat geval kunnen de tanden een paar dagen gevoelig aanvoelen.
— Kun je gewoon alles eten met een beugel?
— Het wordt aangeraden om kleverig en hard voedsel te vermijden. Dit voedsel is moeilijk te verwijderen van uw beugel en kan ervoor zorgen dat de beugel kapot gaat.
— Kun je met een beugel sporten?
— U kunt zonder problemen sporten met een vaste beugel zoals een slotjesbeugel. Wij adviseren om verwijderbare beugels, zoals blokjesbeugels, uit te doen als u aan sport doet.
— wat moet ik doen bij het loszitten van een draadje?
— Het is mogelijk dat een draadje na verloop van tijd losraakt. Wij adviseren u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Dit geeft ons de kans om de beugel snel in zijn ideale staat te herstellen.
Plan nu een afspraak in
Heeft u behoefte aan meer informatie over een beugel of wilt u graag persoonlijk advies van de tandarts? Bel ons via 020 67 927 28. Onze praktijk is doordeweeks te bereiken van 08:20 tot 18:00 uur. Of stuur een mail naar info@tandarts-jacobobrecht.nl
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.
Inschrijven als nieuwe patiënt bij de Tandartspraktijk Jacob Obrecht kan via ons online formulier.